Inschrijven voor het nieuwe scoutsjaar

Opmerking: De inschrijvingsbrief vind je terug bij ‘Onze groep’ > ‘Documenten en links’ > ‘Inschrijvingsbrief en medische fiche 2018-2019’.

Beste leden en sympathisanten,

Hieronder volgt wat extra info rond de inschrijvingen van het beginnende werkingsjaar bij Scouts Ruisbroek. Gezien een stijgend aantal leden voelen wij ons verplicht om een grens te stellen aan inschrijvingen bij de twee jongste takken om de vergaderingen houdbaar te houden voor de leiding en de sfeer aangenaam te houden in de groep.

Inschrijven bij de Kapoenen

Voor de bestaande leden zullen de inschrijvingen beperkt starten op zondag 9 september om 17u, dus na de vergadering. Uiteraard is wel iedereen, ook wie zich pas later mag inschrijven, welkom om de vergadering al bij te wonen en eens te proberen. Wie mag zich komen inschrijven?
• Kapoenen die vorig jaar ingeschreven waren en dit jaar 2de-jaars kapoen worden
• Broers of zussen van andere leden die vorig jaar ingeschreven waren op de scouts

Voor alle nieuwe kapoenen (geboren in het jaar 2012) die zich willen inschrijven is er een volgend inschrijfmoment voorzien op zondag 16 september, terug om 17u. Op dit moment is er geen voorrang meer voor leden die reeds ingeschreven waren vorig jaar en voor broers en/of zusjes. Het principe first come first served geldt hier. We handhaven een ledenstop op 35 kapoenen dit jaar.

Betekent dit dat er veel kapoenen uit de boot gaan vallen dit jaar? Normaal gezien niet.

Inschrijven bij de Welpen

Voor de welpen zullen de inschrijvingen starten op zondag 9 september om 17u, dus na de eerste vergadering. De welpen zijn met zeer veel dit jaar, wat ons heeft doen besluiten om geen nieuwe inschrijvingen aan te nemen. Wie is er dus welkom?
• Kapoenen die vorig jaar ingeschreven waren en overgaan naar de welpen
• Welpen die vorig werkingsjaar ingeschreven waren.

Inschrijven bij de andere takken

Voor de andere takken verlopen de inschrijvingen normaal en zijn er geen beperkingen voor nieuwe leden. Inschrijvingen vinden hier plaats op zondag 9 september.

Het inschrijvingsgeld dit jaar bedraagt 35 euro. Dit is cash te betalen samen met een inschrijvingsformulier te vinden op de site. Betalen via overschrijving is nog niet mogelijk, we werken echter aan een systeem om de inschrijvingen online te organiseren voor het volgend jaar. Deze brief zal er komende week op gezet worden en ook uitgedeeld worden na de overgang op 2 september.

Vragen zijn altijd welkom op info@scoutsruisbroek.be

Stevige linker!