Vanaf dit jaar gebeuren onze inschrijvingen digitaal, met behulp van de Groepsadmin van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Op deze website kan je de gegevens van je kind bekijken en aanpassen. Enkel jijzelf en de leiding hebben toegang tot deze gegevens.

Een account aanvragen voor Groepsadmin

Als nieuw lid kan je een account aanvragen door het formulier onderaan deze pagina in te vullen. Neem als e-mailadres dat van een ouder en niet dat van het nieuwe lid! Onze secretaris wordt op de hoogte gebracht van je aanvraag, en keurt deze normaalgezien goed. Bij de kapoenen en welpen wordt uiteraard wel rekening gehouden met de ledenstops en wachtlijsten (meer info voor toekomstige kapoenen en welpen). Bij de oudere takken zijn er geen ledenstops/wachtlijsten.

Na een paar dagen krijg je een lidnummer toegewezen door Scouts en Gidsen Vlaanderen. Onze secretaris stuurt je een mailtje met daarin je lidnummer. Dit heb je nodig om een account aan te maken op Groepsadmin. Vanaf dan kan je de gegevens van je kind verder aanvullen (o.a. contactgegevens en medische info). Onderstaande YouTube-filmpjes tonen hoe je een account kan aanmaken en de gegevens van je kind kan bekijken en aanpassen:

Verdere verloop van de inschrijving

Intussen heb je een account op Groepsadmin en kan je de gegevens van je kind nakijken en bewerken. Om de inschrijving af te werken, moet je nog twee dingen doen:

• De inschrijvingsbrief* afdrukken en invullen. Eigenlijk duid je op deze brief gewoon aan dat je de gegevens van je kind hebt nagekeken.
  • Het lidgeld betalen. Dit kan cash of via overschrijving. Zie de volgende paragraaf voor meer info.

*Opmerking: deze link brengt jou naar de inschrijvingsbrief voor ‘oude’ leden en niet die voor ‘nieuwe’ leden. De brief voor ‘nieuwe’ leden bevat enkel informatie, terwijl die van ‘oude’ leden enkele velden heeft om in te vullen. Dit is dus geen foutje 😉

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt 35 euro voor de kapoenen, welpen, jongverkenners en verkenners, en 50 euro voor de voortrekkers.

• Cash: Neem de dag van de inschrijving het lidgeld mee. Neem ook je inschrijvingsbrief mee. Deze twee zaken geef je aan iemand van de leiding van je zoon/dochter.
  • Overschrijving: Schrijf op voorhand het lidgeld over naar het rekeningnummer BE81 0680 3685 0024 op naam van Don Bosco Scouts Ruisbroek.
    Gebruik de vermelding: Lidgeld_Leeftijdsgroep_Familienaam_Voornaam. Dus als je kind Joske Vermeulen heet en bij de kapoenen zit, noteer je als vermelding “Lidgeld_Kapoenen_Vermeulen_Joske”.
    Mogen we vragen voor broers/zussen afzonderlijk over te schrijven?
    Neem ’s zondags ook de inschrijvingsbrief mee, en geef hem na de scouts aan iemand van de leiding van je zoon/dochter.

De inschrijving is pas compleet als zowel het lidgeld als het inschrijvingspapier in ons bezit zijn!

Op deze pagina vind je meer info i.v.m. financiële tegemoetkomingen.

Samengevat

• Vul onderstaand formulier in om een account aan te vragen voor de Groepsadminstratie van Scouts en Gidsen Vlaanderen.
  • Na enkele dagen ontvang je een maitlje van onze secretaris met daarin het lidnummer van je zoon/dochter.
  • Maak een account aan op Groepsadmin (hiervoor heb je het lidnummer nodig), en vul de gegevens van je zoon/dochter verder aan.
  • Druk de inschrijvingsbrief af en vul hem in.
  • Voor wie cash betaalt: neem de inschrijvingsbrief en het lidgeld ’s zondags mee en geef ze beide af aan iemand van de leiding van je zoon/dochter. Voor wie per overschrijving betaalt: schrijf het lidgeld op voorhand over, en geef ’s zondags de inschrijvingsbrief af aan iemand van de leiding van je zoon/dochter.

Formulier om een account aan te vragen op Groepsadmin