Aanvraagformulier nieuw lid

Dit formulier is voor kinderen/jongeren die afgelopen jaar nog geen lid waren van onze scouts, maar die dat graag willen worden! Was je vorig jaar wel al lid? Dan vind je de nodige informatie hier.

Vul het formulier onderaan deze pagina ten laatste maandag 20 september in om een aanvraag in te dienen om lid te worden van onze groep.

Kapoenen (2014 en 2015) & welpen (2011, 2012 en 2013)

Bij de kapoenen en welpen zijn er ledenstops van respectievelijk 35 en 60 kinderen.

Als er op dinsdag 21 september minder dan 35 resp. 60 kandidaten zijn, is er geen probleem. Dan wordt iedereen goedgekeurd en krijg je na enkele dagen een mailtje met meer info.

Zo niet, dan worden de vrije plaatsen eerst opgevuld volgens enkele voorrangsregels (broer/zus op onze scouts, mama/papa is oudleiding, geboortejaren balanceren, je woont op enkele meters van de scouts, …). Schrijf daarom je relatie met onze scouts bij de ‘Opmerkingen’ in het formulier!

De overige plaatsen worden dinsdag 21 september verloot. Het resultaat volgt die dag per mail.

Gelieve te wachten met het lidgeld en dergelijke totdat je zeker bent dat je kan blijven komen!

JV’s (2008, 2009 en 2010), VK’s (2005, 2006 en 2007) & VT’s (2004)

Bij de oudere groepen zijn er geen ledenstops. Jullie aanvraag zal dus sowieso goedgekeurd worden.

Na een paar dagen krijg je een mailtje met daarin je lidnummer. Dit heb je nodig om je account op Groepsadmin* te vervolledigen. Kijk eventueel eens in je ongewenste e-mails (spam) als je na een paar dagen nog niets van ons gehoord hebt.

Je moet ook het lidgeld (35 euro) overschrijven naar het rekeningnummer BE81 0680 3685 0024 op naam van Don Bosco Scouts Ruisbroek. Gebruik de vermelding: Lidgeld Leeftijdsgroep Familienaam Voornaam. Dus als je verkenner Joske Vermeulen heet, noteer je als mededeling “Lidgeld Verkenners Vermeulen Joske”. Gelieve dit voor elk kind afzonderlijk te doen!

Leeftijdsgroepen:

• Jongverkenners (2008, 2009 en 2010)
  • Verkenners (2005, 2006 en 2007)
  • Voortrekkers (2004)

Meer info over financiële tegemoetkomingen vind je hier. Zo betalen de meeste mutualiteiten (een deel van) het lidgeld en kampgeld terug, en hebben bepaalde personen recht op verminderd lidgeld (bv. bij alleenstaande ouders en gezinnen verbonden aan het OCMW).

*Groepsadmin is een tool van Scouts & Gidsen Vlaanderen. Als ouder kan je hier de gegevens over je kind beheren die de leiding kan inkijken (contactinfo, medische info, …). Enkel jijzelf en de leiding hebben toegang tot deze gegevens. De leiding kan deze tool ook gebruiken om mailtjes te sturen naar één of meerdere leden (bv. naar alle jongverkenners).

Vragen

Heb je nog vragen? Stuur gerust een mailtje naar secretariaat@scoutsruisbroek.be (Daragh en Nick helpen je graag verder) of naar kapoenen@scoutruisbroek.be, welpen@scoutruisbroek.be, jongverkenners@scoutsruisbroek.be, verkenners@scoutsruisbroek.be of voortrekkers@scoutsruisbroek.be.

Formulier