Wie geboren is in 2010, 2011 of 2012 zit bij de Welpen. Op deze pagina vind je informatie voor het inschrijven van een nieuwe welp. Zat je vorig jaar al op onze scouts? Dan vind je de nodige informatie op deze pagina.

Ledenstop bij 60 welpen

Om de kwaliteit van onze vergaderingen te kunnen blijven garanderen, zijn we genoodzaakt het aantal welpen te beperken. Net als vorig jaar laten we max. 60 welpen toe. Afhankelijk van het aantal leden dat stopt, komen er wellicht 5 tot 10 plaatsen vrij.

Aanvraag

Als je graag lid wil worden of een keertje wil komen proberen, vul dan onderstaand aanvraagformulier in. Met dit formulier geef je aan dat je graag lid wil worden. Dit is niet het inschrijvingsformulier!

De welpenleiding zal nagaan of er nog plaats is, en laat zo snel mogelijk iets weten (ten vroegste donderdag 10 september). Bij positief nieuws verneem je per mail de verdere stappen om in te schrijven.

Een aantal kinderen geniet voorrang bij het verwerken van de aanvragen. De voorrangsregels gelden tot en met woensdag 9 september. Vanaf donderdag 10 september geldt ook voor hen ‘first come, first served’.

Wanneer krijg je voorrang?

• Als je vorig jaar al ingeschreven was (zie ‘Een welp herinschrijven‘).
  • Als je vorig jaar broers of zussen op de scouts had.
  • Als je mama of papa oudleiding is.

Op donderdag 10 september maakt de welpenleiding de balans op. Iedereen die voorrang geniet en voor deze datum een aanvraag indiende, wordt sowieso toegelaten. Daarna overloopt de leiding chronologisch de resterende aanvragen totdat iedereen aanvaard is of totdat ze aan 60 welpen zitten. Als er nog plaatsen vrij zijn en iemand doet achteraf nog een aanvraag, mag hij/zij er uiteraard nog steeds bij!

Kortom: voor nieuwe leden is het belangrijk om zo snel mogelijk een aanvraag in te dienen!

Wij hopen uiteraard dat iedereen die erbij wil, erbij kan!

Inschrijving

Je mag twee keer komen proberen voordat je definitief beslist of je je inschrijft of niet. Na twee keer moet je wel echt inschrijven: anders ben je niet meer verzekerd door Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Als je aanvraag goedgekeurd wordt, ontvang je nog een mailtje met extra uitleg over de inschrijving en het lidgeld. Het lidgeld bedraagt 35 euro. Op deze pagina vind je meer info i.v.m. financiële tegemoetkomingen.

Als je beslist om toch niet meer te komen, laat je ons dan ook iets weten? Altijd handig!

Eerste activiteit van het jaar

Voor de welpen zal de eerste échte activiteit van het jaar plaatsvinden op zondag 13 september van 9:00 tot 12:00 op ons terrein (Eikerlandstraat 49B).

In het aanvraagformulier wordt gepolst of je kind de eerste twee zondagen zal deelnemen of niet. Afhankelijk van het aantal aanwezigen worden de welpen al dan niet in twee bubbels gesplitst. Er mogen immers maar 50 deelnemers per activiteit zijn (inclusief de leiding).

Naast de coronamaatregelen zijn er nog twee andere puntjes om rekening mee te houden voordat je naar de scouts komt:

• Kom enkel naar de scouts als je aanvraag goedgekeurd werd! Dit is belangrijk voor ons om de grootte van de bubbels te kunnen inschatten.
  • Voor de derde activiteit die je meedoet, moet je inschrijving volledig afgerond zijn (formulier én lidgeld). Anders ben je niet meer verzekerd.

Vragen?

Stuur een mailtje naar secretariaat@scoutsruisbroek.be en/of welpenleiding@scoutsruisbroek.be.