Totems 2021

Vorig jaar kregen de toenmalige eerstejaars leiding uitzonderlijk geen totem door corona. Maar dat hebben we intussen rechtgezet! Benieuwd naar de totemnaam van je favoriete leider of leidster? Lees dan zeker verder.


Oprechte Cavia

Daragh Vandenbergh

Dit kleine en grappige knaagdier leeft op grasvlaktes en slaapt in zelfgemaakte holen. Het is intelligent en zelfstandig. Het is gezellig, vriendelijk en zachtaardig. De Cavia is een uitgesproken groepsdier en is voortdurend in gesprek met soortgenoten.


Schalkse Distelvink

Noa Kerremans

Deze bekoorlijke zangvogel is bekend om zijn magische combinatie van rijke kleuren, klaterende, tinkelende zang en dansende vlucht. De Distelvink is verstandig, behendig, ijverig en onrustig. Hij is een sociale en praatgrage vogel die vrijwel altijd in groepen leeft en gezellig met elkaar kwettert.


Avontuurlijke Maraboe

Eward Vanhoutte

Deze grote ooievaar heeft een kale nek en kop en een lange, dikke snavel. Hij is een uitgesproken groepsdier. De Maraboe is eerder stil, maar hij kan zich ook duidelijk laten horen. Hij is goedaardig, verstandig en handig. De Maraboe is verdraagzaam voor andere diersoorten.


Gemoedelijke Steenbok

Jef Bollen

De Steenbok is vooral bekend om zijn behendigheid en zijn evenwichtsgevoel. Deze bergbewoner leeft in groep en hecht belang aan de rangorde binnen de groep. Hij is vriendelijk en nieuwsgierig, maar soms wat koppig. Hij leert veel van ouderen. De Steenbok is sterk maar zal zijn kracht niet snel tegen anderen gebruiken. Hij is speels, leeft in vrede met zijn omgeving en past zich snel aan.


Montere Stern

Annelies Van humbeeck

Deze zeevogel vliegt vlug en behendig. Hij is zorgeloos en vrolijk. Meestal is de Stern mild en begrijpend, maar als hij voor jongen moet zorgen, kan hij ook wel jaloers en opvliegend zijn. Hij is praatgraag. Een doortocht van een Sternkolonie blijft dan ook zelden onopgemerkt.


Vlotte Wouw

Robbe De Jonghe

Deze grote roofvogel heeft een groot uithoudingsvermogen. De Wouw is verstandig. Zijn vlucht is erg rustig. De Wouw is in staat om komedie te spelen om zijn prooi te verschalken en is een opportunist. De Wouw is sociaal, trouw en gezellig.


Paraat Zeepaardje

Stiene Goiris

Deze schattige en gracieuze zoutwatervis leeft in water met een rijke plantengroei. Hij is de hele dag actief, maar kan ook bewegingloos blijven hangen. Het Zeepaardje beweegt zich steeds rustig voort. Het voelt zich het best in kleine groep en is betrouwbaar. Het Zeepaardje is vriendelijk en waardeert een stevige vriendschapsband. Het verkiest zijn vertrouwde omgeving, maar kan zich aanpassen aan een nieuwe omgeving.