Inschrijvingen 2023-2024

Snel naar…


Info kapoenen (2016 en 2017), Welpen (2013, 2014 en 2015) & Jv’s (2010, 2011, 2012)

Belangrijkste info:

 • Oude leden: Herinschrijven met voorrang kan vanaf nu (vrijdag 01 september) tot en met zondag 10 september. Rond de inschrijving ten laatste dinsdag 19 september af.
 • Nieuwe leden: Een aanvraag indienen kan vanaf maandag 11 september tot en met dinsdag 19 september. Op woensdag 20 september ontvang je een mail met meer informatie.
 • Ter info: zondag 24 september is het geen scouts.

Ledenstops

 • Bij de kapoenen is er geen ledenstop.
 • Bij de welpen is er een ledenstop van 60 leden.
 • Bij de jong-verkenners is er geen ledenstop.

Geen paralleltakken meer

Vorig jaar ging onze jv-tak volledig parallel om voldoende begeleiding te kunnen geven om technieken aan te leren, maar dit jaar fuseren jv’s oost en west terug!

Infomomenten

 • Kapoenen: 1/10 om 17h
 • Welpen: 1/10 om 17h15

Oude leden

Oude leden kunnen zich vanaf heden herinschrijven. Tot en met zondag 10 september
kunnen zij herinschrijven met voorrang. Nadien worden ze mee op de wachtlijst gezet bij de nieuwe leden. Je bent twee keer verzekerd zonder in te schrijven (weekend van 10 en 17 september). Mogen we daarom vragen de inschrijving ten laatste dinsdag 19 september af te ronden?

Nieuwe leden

Nieuwe leden mogen twee keer komen proberen zonder in te schrijven (weekend van 10 en 17 september). Wil je blijven komen? Vanaf maandag 11 september kan je een aanvraagformulier invullen. Vul dit ten laatste dinsdag 19 september in.


Op woensdag 20 september worden de vrije plaatsen opgevuld. Als er meer dan 60 leden zijn bij de welpen, volgen we eerst enkele voorrangsregels (broer/zus op de scouts, mama/papa is oudleiding, geboortejaar). De overige plaatsen worden verloot. Er geldt dit jaar dus geen ‘first come, first served’. Zo zetten we jullie wat minder onder druk om snel in te schrijven, en hopen we dat iedereen een oprechte, positieve keuze maakt voor onze scouts. Op woensdag 20 september wordt er een mailtje met meer informatie verstuurd.


Info VK’s (2007, 2008, 2009) & VT’s (2006)

Belangrijkste info:

 • Oude leden: Herinschrijven kan vanaf nu. Rond de inschrijving ten laatste dinsdag 19 september af.
 • Nieuwe leden: Een aanvraag indienen kan vanaf maandag 11 september tot en met dinsdag 19 september.
 • Ter info: zondag 24 september is het geen scouts.

Ledenstops

Er zijn geen ledenstops.

Oude leden

Oude leden kunnen zich kunnen vanaf heden herinschrijven. Je bent twee keer verzekerd zonder in te schrijven (op zondag 10 en 17 september). Mogen we daarom vragen de inschrijving ten laatste dinsdag 19 september af te ronden?

Nieuwe leden

Nieuwe leden mogen twee keer komen proberen zonder in te schrijven (op zondag 10 en 17 september). Wil je blijven komen? Vanaf maandag 11 september kan je een aanvraagformulier invullen. Vul dit ten laatste dinsdag 19 september in. Op woensdag 20
september wordt er een mailtje met meer informatie verstuurd.


Herinschrijven (oude leden)

De inschrijving verloopt digitaal en in drie stappen. De inschrijving is pas compleet wanneer je alle stappen doorlopen hebt.

1. Kijk je gegevens na op Groepsadmin.

Kijk zowel je contactgegevens (‘Profiel’) als medische info (‘Individuele steekkaart’) na. Vergeet niet op ‘Opslaan’ te klikken – dit gebeurt niet vanzelf! Gelieve altijd op ‘Opslaan’ te klikken – ook als je niets hebt aangepast. Zo weten wij dat je je gegevens hebt nagekeken.

Link: www.groepsadmin.be

Meer info: www.scoutsruisbroek.be/groepsadmin

2. Vul het herinschrijvingsformulier in.

Gelieve dit voor elk kind afzonderlijk te doen!

Link: https://forms.gle/e3389Kwp4KRgmhFq6 

3. Schrijf het lidgeld over.

Gelieve dit voor elk kind afzonderlijk te doen!

Het inschrijvingsgeld bedraagt 44 euro per lid.

Schrijf het lidgeld over naar het rekeningnummer BE81 0680 3685 0024 op naam van Don Bosco Scouts Ruisbroek. Let op: dit is een ander rekeningnummer dan bij het kamp!

Gebruik de vermelding: Lidgeld Leeftijdsgroep Familienaam Voornaam. Dus als je kapoen Alain Vandam heet, noteer je als mededeling “Lidgeld Kapoenen Vandam Alain”. Leeftijdsgroepen:

 • Kapoenen (2016 en 2017)
 • Welpen (2013, 2014 en 2015)
 • Jong-verkenners (2010, 2011 en 2012)
 • Verkenners (2007, 2008 en 2009)
 • Voortrekkers (2006)

Op deze pagina vind je meer info i.v.m. financiële tegemoetkomingen.

Zo betalen de meeste mutualiteiten een deel van het inschrijvingsgeld en kampgeld terug, en is er voor kinderen t.e.m. 14 jaar die meegegaan zijn op kamp een belastingsvermindering voor jeugdopvang.

Voor wie het thuis financieel moeilijk heeft, is er ook de mogelijkheid tot verminderd lidgeld. Je betaalt dan slechts 10 euro lidgeld, krijgt ongeveer 50% korting op het uniform, betaalt zelf slechts een derde van het kampgeld, enzovoort.


Aanvraag indienen (nieuwe leden)

Nieuwe leden mogen twee keer komen proberen zonder inschrijven (doorgaans zondag 10 en 17 september). Ben je zeker dat je wil blijven? Vul dan onderstaand formulier in.

Link: https://forms.gle/e3389Kwp4KRgmhFq6

Lidgeld

Nadat je aanvraag aanvaard is (ten vroegste woensdag 20 september), krijg je een mailtje met meer info. Het gaat dan o.a. over het lidgeld. Dit bedraagt 44 euro. Gelieve te wachten totdat je lidmaatschap bevestigd is om dit over te schrijven!

Voor wie het thuis financieel niet gemakkelijk heeft, zijn er ook enkele financiële tegemoetkomingen mogelijk (o.a. verminderd lidgeld = 10 euro, korting op het uniform, …).

Daarnaast kan iedereen via de mutualiteit een deel van het lidgeld en kampgeld terugbetaald krijgen, en kan je volgend jaar beroep doen op een belastingsvermindering voor jeugdopvang (voor kinderen t.e.m. 14 jaar die meegegaan zijn op kamp).

Meer info in de mail.

Formulier

Wij vragen om twee formulieren in te vullen: één voor Scouts en Gidsen Vlaanderen (‘officiële’aanvraag) en één korter voor onszelf (om het overzicht te bewaren).

Voor toekomstige kapoenen/welpen/jong-verkenners: in het vak ‘Opmerkingen’ kan je noteren welke voorrangsregels voor jou van toepassing zijn. We hopen uiteraard dat de ledenstops niet overschreden worden en dat iedereen die wil, deel kan uitmaken van onze groep.


Planning september

De kapoenen en welpen hebben scouts op zondag van 14u tot 17u.

De jong-verkenners (JV’s), verkenners (VK’s) en voortrekkers (VT’s) hebben scouts op zondag van 14u tot 18u.

Op zondag 25 september is de leiding op leidersweekend. Ze plannen dan het verdere verloop van het jaar. Daarom is het die dag geen scouts…

KapoenenWelpenJV’sVK’sVT’s
10 sepKennismakingKennismakingWie is het?OntmoetingstochtJaarplanning
17 sepKapoenen bewijs u 😉LaddercompetitieFeestjeszondagPatrouille-indelingWoudloperskeuken
24 sepGeen scouts 🙁Geen scouts 🙁Geen scouts 🙁Geen scouts 🙁Geen scouts 🙁
1 oktWie zoekt die vindt
+ infomoment om 17u
Nestindeling + infomoment om 17 u 15Patrouille-indelingsspelBunkerenWat jullie willen 🙂