WelpenJongens & meisjes tussen 8 en 11 jaar kunnen meespelen bij de welpen.Het is typisch voor welpen dat ze zelf dingen leren doen.Ze krijgen ruimte en kansen om dingen uit te proberen en van elkaar te leren. De werking wordt ingekleed met verhalen en fantasie. Hierbij wordt gebruik gemaakt het Jungleboek. Zo komt het dat vaste kleine groepen nesten genoemd worden. Raadrots is het moment waarop welpen gaan samen zitten om over van alles te kletsen en mee te beslissen.

Leiding

Uniform

Verplicht

• Das met dasring*
  • Scouts t-shirt*
  • Scoutshemd**
  • Scoutsshort of -rok**
  • Tekens (1: Welpenteken, 2: groepslint, 3: jaarteken, 5: nestdriehoekje, 6: (onder)gids strepen, 7: belofteteken)*

Niet verplicht

• Scoutstrui*

Welpen uniform

*Winkeltje op de scouts
**Hopper

Bestanden

Teerpoot: een boekje dat alle welpen moeten kennen. Hier staan onder andere de wet, de belofte en de jungledieren in.

Planning

Voorlopig hebben de welpen scouts op zondag van 9:00 tot 12:00 (in het oude normaal was dat van 14:00 tot 17:00).

• Zondag 13 september: Kennismaking
    • Wie is wie?
  • Zondag 20 september: Het feest der eindigen der zomers
    • Vandaag bewonderen voor de laatste keer de Eiffeltoren voor deze krimpt door de komende winterse temperaturen.
  • Zondag 27 september: Geen scouts 🙁
    • Vandaag is het helaas geen scouts, de leiding bereidt het hele jaar voor.
  • Zondag 4 oktober: Nestindelingsspel
    • Vandaag gaan we onze nesten in het westen opbeuren in mooie kleuren.