Jong-verkenners

Jongverkenners & Jonggidsen (jongens & meisjes 11 – 14 jaar) trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op tentenkamp koken ze hun eigen potje. In vaste leefgroepjes of patrouilles werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattekwaad tot leuker. Jongverkenners krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

Leiding

Uniform

Verplicht

• Das met dasring*
  • Scouts t-shirt*
  • Scoutshemd**
  • Scoutsshort of -rok**
  • Tekens (2: groepslintje, 3: jaarteken, 8: patrouillelinten, 11: (H)PL-strepen, 10: belofteteken, 1: JV-teken)*

Niet verplicht

• Scoutstrui*
  • Tekens (5: Vlaamse leeuw, 9: schild Antwerpen, 6: internationaal scoutsteken)

Jong-verkenner uniform

*Winkeltje op de scouts
**Hopper

Bestanden

Planning

Voorlopig hebben de jongverkenners scouts op zondag van 15:45 tot 18:45 (in het oude normaal was dat van 14:00 tot 18:00).

• Zondag 13 september: Kennismaking
  • Zondag 20 september: Patrouille-indeling